İşverenlere kötü haber geldi! 4 çeşit tabldot yemeğe zam
Türkiye'de milyonlarca şirketin tercih ettiği yemek çeşitlerinden birisi olan tabldot yemeğe zam geldi. İşverenlere kötü haber geldi! 4 çeşit tabldot yemeğe zam
İşverenlere kötü haber geldi! 4 çeşit tabldot yemeğe zam.. Türkiye'de milyonlarca şirketin tercih ettiği yemek çeşitlerinden birisi olan tabldot yemeğe zam geldi. Haberin sosyal medyada duyurulmasının ardından yılbaşında 20 TL olan 4 çeşit tabldot yemeğin 40 TL'ye yükseldiği öğrenildi. Gündeme bir anda düşen bu gelişmelerin ardından işverenleri bekleyen tehlike giderek büyüyor.
Asgari ücrete yapılan zam sonrasında devlet tarafından işverenler için destek yeterli olmadı. Buna göre ise her çalışan için devletin 100 TL ödeme yapacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanırken işveren tarafında ise bu teşvik için büyük tepkiler geldi. Asgari ücrete ara zam ile birlikte yeni maaşlar 5 bin 500 TL olurken SGK prim ve birçok giderler ile birlikte bir çalışanın giderleri işverene 8 bin TL'nin üzerine çıktı. Tabldot yemeğe yapılan zam miktarı ve işverenleri nasıl etkileyeceğine dair detaylar haberde yer alıyor, okumaya devam edin!
Hazır yemek sektörüne yüzde 100 zam

Türkiye'de gıda fiyatlarında yaşanan artışlar hazır yemek sektörünü de vurdu. Buna göre ise yılbaşı öncesinde 20 TL olan 4 çeşit tabldot yemek fiyatları 40 TL'ye ulaştı. Sektör içerisinde tabldot yemekleri için yapılan 1 yıllık sözleşme süreleri de düştü. Buna göre ise hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre yemek ücretleri 35 TL'den 51 TL'ye yükseltilmişti.
TOBB Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ ise hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre enflasyonist ortam içerisinde 4 çeşit tabldot yemek maliyetlerinin kendileri için 40 TL üzerinde olduğunu açıkladı.
Hüseyin Bozdağ yemek fiyatlarında yaşanan artışların yüzde 79,4'e yükseldiğini ve gıda fiyatlarında ki artışın ise bu oranlarda olmadığını söyledi. YESİDEF olarak enflasyon sepetlerinin geçen seneye oranla yüzde 110 oranında olduğunu açıkladı.
Bozdağ yaptığı açıklamalara ise devletin açıkladığı günlük 51 Türk Lirası olan yemek fiyatının altı ay içerisinde geçerli olduğunu ve sonrasında ise tekrar zam geleceğini açıkladı.
Bakmadan Geçme