• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş'ten ikilemde kalan vatandaşlara yanıt! Ev mi araba mı arsa mı işte yanıtı

İslam Memiş'ten ikilemde kalan vatandaşlara yanıt! Ev mi araba mı arsa mı işte yanıtı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş takip edenleri için en mantıklı yatırım araçları sıralaması yaptı. Elinde nakit parası olan vatandaşların bunu nasıl değerlendirebileceği konusunda açıklamalarda bulunan İslam Memiş neler söyledi? En iyi yatırım hangisi? Ev mi ,araba mı, arsa mı?

Son dönemin vatandaşlar tarafından takip edilen ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş takip edenleri için en mantıklı yatırım araçları sıralaması yaptı. Elinde nakit parası olan vatandaşların bunu nasıl değerlendirebileceği konusunda açıklamalarda bulunan İslam Memiş neler söyledi? En iyi yatırım hangisi? Ev mi ,araba mı, arsa mı?

Elinde nakit para olan vatandaşların bu parayı değerini kaybetmeden en mantıklı olacak şekilde yatırıma dökmek isterken İslam Memiş'ten yanıt geldi. Son dönemlerin en popüler isimleri arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırım yapmak isteyen kişilerle en mantıklı yatırım tavsiyelerini paylaştı. Son zamanlarda vatandaşlar ev, araba ve arsa yatırımı arasında kararsız kalırken hangisinin daha çok değer kazanacağı konusunda soru işaretleri taşıyordu. İslam Memiş o soru işaretlerini gidermek amacıyla soruları yanıtladı. 

ELİNDE NAKİTİ OLANLAR BURAYA! İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI!

Nakit birikmişi olan vatandaşların en büyük sorunlarından birisi bu parayı nasıl değerlendirebilecekleri konusunda olmaktadır. Nakit parayı değer kaybetmeden, en etkili ve mantıklı şekilde kullanmak isteyen vatandaşlar ekonomiyi yakından takip ederken yatırımlarını nereye yapmaları gerektikleri konusunda çoğu zaman kararsız kalmaktadır. 

Genellikle ev, arsa ve araba arasında kalan vatandaşlar bu üç seçeneğin arasında hangisinin daha mantıklı olacağını bulmaya çalışırken bir takım araştırmalara başvururlar. Son zamanlarda ekonomi ve yatırım tavsiyeleriyle yakından takip edilen İslam Memiş ev, araba ve arsa arasında kalan vatandaşlar için oldukça önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş ev, araba ve arsa üçlüsü arasında kalanlar için en mantıklı yatırım tavsiyesini verdi.

İslam Memiş konuya ilişkin şu söylemlerde bulundu;

“Yatırımcıların kafasının karışık olduğunu dönemlerde elimde bir miktar param var ev alacak hem alacaktım ev fiyatları uçtu gitti para elimde kaldı acaba arsa mı alsam veya bir miktar daha bekleyip tekrar ev almaya niyetlensem mi veya araba fiyatları yükseliyor elimdeki parayı arabaya mı yatırsam bir yatırım aracı olarak mı görsem arabayı diye çok sorular gelmeye başladı. Tabii haklı olarak enflasyonist ortamlarda malın değerliliği nakdin değersiz olduğu bir dönem yaşanıyor ve dünya genelinde de ciddi ortamda enflasyon artıyor. Türkiye’de yüzde 84.35 civarında bir enflasyon var karşımızda ve bu enflasyon fiyatları artık oturdu.

Emlak sektörü diyebilirsiniz, otomotiv fiyatları diyebilirsiniz arazi fiyatları diyebilirsiniz yani bu paranın değer kaybı ile alakalı bir süreç yaşandı ve fiyatlarda da ciddi bir artış yaşandı. Bu artışları aslında ön göremeyen veya daha önceki yıllarda uyarıları dikkate almayan yatırımcılar da aslında elinde belli bir miktar para vardı ancak emlak almak için de kendini oyalıyordu ciddi anlamda da bir zaman kaybı yaşıyordu. Tabii enflasyon patlayınca ev fiyatları iki katına çıkınca, araba fiyatları iki katına çıkınca elindeki nakitleri de kenarda kalmış oldu bu sefer de çok fazla kafa karışıklığı yaşanmaya başlandı. Benim de telefon var, dövizim var, altınım var ama alacağım bir eve yetmiyor arabaya yetmiyor neler yapabilirim ilk kez bir ev almayı düşünüyorum barınma ihtiyacımı gidermek istiyorum Acaba nasıl bir yol izlemem gerekiyor gibi düşüncelere sahip oluyorlar ama kafaları oldukça karışık. Daha önceki videolarında yeni hatırlayanlar çok iyi bilir benim kişisel kararım şu düşüncem şu emlak fiyatlarının ben düşmeyeceğini, kira fiyatlarının ben düşmeyeceğini ön gördüğümden dolayı elinde nakdi olan hazır olan veya kredi çekecek olan vatandaşların veya kredi bulan vatandaşların da bu tarafta barınma ihtiyacını giderecek ise kendi oturacağı bir evi satın alacaksa bunu bence bir an önce yapması gerekiyor benim kişisel düşüncem bu yönde.” dedi.

Yatırım konusunda tavsiyeleri ve tahminleri ile milyonlarca kişi tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen İslam Memiş'in açıklamaları bu yönde oldu. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber içeriği yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in birinci ağızdan yaptığı açıklamalardır. Bu açıklamaları dikkate alıp almamak, bu yönde bir yatırım gerçekleştirip gerçekleştirmemek tamamen okurların kendi tarafına ait bir karardır. Kamugundemi.com'da yer alan hiçbir yazı yatırım tavsiyesi vermez. 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!