• Haberler
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kadıköy'deki patlamaya ilişkin terör açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kadıköy'deki patlamaya ilişkin terör açıklaması

Kadıköy'de dün akşam saatlerinde Fikirtepe Mahallesi'nde 3 kişinin vefat ettiği patlama meydana gelmişti. Binanın 2'nci katında gerçekleşen patlamaya ilişkin soruşturmanın başlatılmasıyla birlikte durum ile ilgili konu açıklığa kavuştu. Bakan Soylu'dan patlamaya yönelik net açıklama geldi.

Kadıköy'de dün akşam saatlerinde Fikirtepe Mahallesi'nde 3 kişinin vefat ettiği patlama meydana gelmişti. Binanın 2'nci katında gerçekleşen patlamaya ilişkin soruşturmanın başlatılmasıyla birlikte durum ile ilgili konu açıklığa kavuştu. Bakan Soylu'dan patlamaya yönelik net açıklama geldi. Mahalle sakinleri ve diğer vatandaşların aklına ilk gelen terörle bağlantılı patlamamı sorularının yanıtı geldi.

KADIKÖY'DE NE OLMUŞTU?

Dün akşam saat 19.00 sularında Fikirtepe Mahallesi'nde yer alan 3 katlı binanın 2'nci katında meydana gelen patlama ülkeyi ayağa kaldırdı. Bilinmedik bir nedenden kaynaklı olan patlama sonrası soruşturma başlatıldı. 

Mahalle sakinlerinden görgü tanığı Fatma Akbaş, 'Öyle bir patlama sesiydi ki ev yıkılıyor sandım. Ev yıkılıyor sandım. O şok anında ne yapacağımızı bilemedik, yere yığıldık. Patlama sesinden sonra ev öyle bir sallandı ki, yıkılacak diye bekledik. Evler kentsel dönüşümde olduğu için, herhalde dedim bina yıkılıyor. Komşumuz kapıyı çalınca kendimize geldik. Şoku öyle atlattık. Sonrasında gördüğümüz manzara korkunçtu. Bomba sesi gibiydi, anlatamıyorum, yaşamak gerek. Komşumuz 'Hadi çıkın yangın var' deyince, o anda ne yapacağımı şaşırdım. Kendimizi dışarıya zor attık, gerisi feciydi' diyerek olay anı gelişmeleri aktardı.

KADIKÖY'DE PATLAMANIN TERÖRLE BAĞLANTISI VAR MI?

Akla ilk gelen soru işareti, patlamanın terör ile bağlantısı var mı sorusunun yanıtı geldi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan patlama sonrası olayla ilgili, 'Terör bağlantısı göremedik, bir terör örgütüyle irtibat ve iltisak göremedik.' dedi.

Ülkemizde son bir yıl içerisinde meydana gelen patlama, yangın ve saldırı olduğunda dağda yıkılan yuvalarından şehirlere akın eden teröristlerin faaliyetlerine şehir içi yapılanma sonrası saldırılarına devam ettiği belirtiliyor. Soruşturma sonrası sorumluların her zaman teröristler olması yine bir patlama sonrası akıllara aynı soruyu getirdi.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!