• Haberler
  • Ekonomi
  • Hazine Bakanı Mehmet Şimşek faiz kararı sonrası ilk defa konuştu

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek faiz kararı sonrası ilk defa konuştu

Merkez Bankası bugün merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Kararın açıklamasından sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından önemli bir açıklama geldi. Şimşek'in açıklaması ve detaylar haberimizde..

MB, aldığı kararla birlikte ihracatçının finansmana erişimini kolaylaştırmak adına reeskont kredilerinin günlük limitini 300 milyon TL'den 1,5 milyar TL'ye çıkardı. Bu konuyu yorumlayan Şimşek yaptığı açıklamasında, “Programımızın en büyük önceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız." dedi.

300 MİLYON TL'DEN 1,5 MİLYAR TL'YE ÇIKARILDI

Merkez Bankası ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde önemli bir karar aldı. Buna göre reskont kredilerinin günlük limitinin 300 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye çıkarıldığı ifade edildi.

"MAKSİMUM DESTEK SAĞLAYACAĞIZ"

Alınan kararın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mehmet Şimşek ise şu ifadeleri kullandı: "Programımızın en büyük önceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız. Yurtdışından temin ettiğimiz kaynakları ihracat ve yatırıma kanalize edeceğiz"

 

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!