YSK duyurdu: Bugün itibari ile başladı! Seçim sonuçlarına itiraz edildi

YSK duyurdu: Bugün itibari ile başladı! Seçim sonuçlarına itiraz edildi
Seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazların arttığı belirtilirken kesin sonuç listelerinin açıklanması bekleniyor.

31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin listeleri açıklanması bekleniyor. Ancak, seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazlar da artıyor. Özellikle Kocaeli'nin Körfez ve Kandıra ilçelerinde yaşananlar, gündemi meşgul ediyor.

AK Parti'nin Galibiyeti ve İtirazlar

Körfez ve Kandıra ilçelerinde, resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili adayların galibiyeti dikkat çekiyor. Ancak, rakip olan CHP'li ve bağımsız adaylardan gelen itirazlar, süreci karmaşık hale getiriyor.

İlçe Seçim Kurulları'nın Değerlendirmesi

İlçe Seçim Kurulları, yapılan itirazları değerlendirmeye almaya başladı. Özellikle Kandıra ilçesinde AK Parti'li Erol Ölmez'e karşı seçimi kaybeden bağımsız aday Cengiz Kan'ın sandık sonuçlarını incelediği ve itiraz edeceği bildiriliyor.

Körfez ve Kandıra'da Sonuçlar ve İtirazlar

Körfez ilçesinde AK Parti adayı Şener Söğüt'ün, Kandıra ilçesinde ise Erol Ölmez'in galibiyeti, yerel siyasette önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Ancak, bu galibiyetlerin ardından gelen itirazlar süreci karmaşık hale getiriyor.

CHP'nin İtirazları ve Oy Farkı

Körfez ilçesinde CHP'nin ilçedeki 399 sandığın tamamına itiraz etmesi dikkat çekiyor. Özellikle Körfez'de, AK Parti adayının seçimi 1395 oy farkla kazanması, CHP'nin dikkatini çekti ve itirazlarını sürdürdü.

Bağımsız Adayın İtirazı ve Hukuki Süreç

Kandıra ilçesinde ise bağımsız aday Cengiz Kan'ın 885 oy farkla kaybetmesi üzerine yapacağı itiraz, hukuki süreci başlatacak. Kan'ın, sandık sonuçlarını inceledikten sonra harekete geçeceği ve itirazlarını yapacağı belirtiliyor.