YKS Sınavı erteleniyor mu? 2023 YKS sınavı ne zaman yapılacak

YKS Sınavı erteleniyor mu? 2023 YKS sınavı ne zaman yapılacak
6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası MEB'e bağlı okullar iki hafta tatil olurken, üniversiteler bir sonraki açıklamaya kadar tatil edildi. Bu noktada en çok merak edilen soru "YKS ertelendi mi?’’ oldu.

Peki 2023 YKS başvuruları ne zaman? Yaşanan yıkıcı deprem sonrası ÖSYM yapmış olduğu açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir. "ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında alınan YKS başvurularının yaşanan deprem sebebi ile bu yıl mart ayında erişime açılması bekleniyor.
 

Bakan Özer’den YKS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamada, "Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

2023 YKS ne zaman?

ÖSYM’nin açıkladığı sınav takvimde YKS kapsamında TYT’nin 17 Haziran, AYT ile Yabancı Dil Testi’nin  18 Haziran’da uygulanacağı belirtilmişti.

ÖSYM 2023 seçim tarihinin açıklanmasından sonra sınavın bu tarihe denk gelmemesi için harekete geçti. Yayımlanan 2023 sınav takvimi, bu sebeple geri çekildi. Seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olarak açıklanması ile birlikte YKS tarihi de belli oldu. Açıklamaya göre; 2023 YKS sınavı yayımlanan ilk sınav takvimine göre uygulanacak olup 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

 ‘’2. dönemi kapsam dışına aldık’’

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamada "Bu sene LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerin ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacağını belirtti.

Bakan Özer açıklamasında sınav tarihini bilerek açıklamadıklarını ve sınavların tarihinin koşullara göre şekilleneceğini belirtti. Yalnızca LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemin kapsam dışını aldığını ve LGS sınavının tarihinin ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

YKS sınavı ertelenecek mi?

MEB' yapmış olduğu açıklama ile okulların açılmasını iki hafta boyunca ertelerken, henüz sınavın iptali hakkında detaylı bir açıklama yapmadı.