Yerli ve milli uçağımız piste çıktı! Milli Muharip Uçak taksi testlerine başladı!

Yerli ve milli uçağımız piste çıktı! Milli Muharip Uçak taksi testlerine başladı!
Türk savunma sanayinin en büyük projelerinin arasında yer alan Milli Muharip Uçak ile ilgili gelişmeler aktarıldı. Aktarılan gelişmelere göre, Türkiye’nin ilk yerli ve milli savaş uçağı piste çıktı.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş uçağı olan Milli Muharip Uçak, geçtiğimiz aylarda ilk kez motorlarını çalıştırmıştı. Motorların çalıştırılmasının ardından bir sonraki test aşaması olan taksi testlerinin de başladığı duyuruldu.

Milli Muharip Uçak taksi testlerini dair açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir Tarafından yapılan açıklamalarda şu bilgiler yer aldı; ‘’Şehitlerimizin aziz hatırasına! Milli Muharip Uçak’ımızı 18 Mart’ta Hangardan çıkaracağız demiştik. Uçağımız bugün pistin başında. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde inşallah gök vatanımızda süzülmesine de şahit olacağız.’’

İLK SAVAÇ UÇAĞIMIZ BUGÜN HANGARDAN ÇIKIYOR

Türkiye'nin en önemli teknoloji geliştirme projesi çalışması olan Milli Muharip Uçak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından yürütülüyor. Milli Muharip Uçak, Bugün motorlarını çalıştırarak hangardan çıkacak. Milli Muharip Uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve 2030’luı yıllardan itibaren kademeli devreden çıkartılması düşünülen F-16 savaş uçaklarının yerini alacak.

İŞTE MİLLİ MUHARİP UÇAK’IN ÖZELLİKLERİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından yürütülen çalışmalar ile üretilen Milli Muharip Uçak; Yeni nesil uçakta olması gereken düşük görünürlük özelliğine, dahili silah yuvasına, yüksek manevra kabiliyetine, artırılmış durumsal farkındalık özelliğine ve sensör füzyonu özelliğine sahip. Türkiye, bu özellikleri üretebilecek teknolojik çalışmalar sonucunda, beşinci nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasına girmiş olacak. İlk yerli ve milli savaş uçağımız olan Milli Muharip Uçak, 18 Mart günü motorlarını çalıştırarak hangardan çıkacak.