Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken açıklamalar!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken açıklamalar!
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den yeni açıklamalar geldi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından açıklamalarıyla dikkat çeken Görür, bu sefer de Gör Beni programına katıldı ve açıklama yaptı.

Armağan Çağlayan’ın Gör Beni programında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depremi ile ilgili konuştu. Marmara depremi ile ilgili değerlendirmelerini aktardı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

“Geniş aralıklar var”

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, açıklamalarında: “15-20 sene önce bu depremler hiç konuşulmazdı. Bizim nesil büyük ölçüde bu büyük depremlerin tekerrür etme periyotları içerisinde yaşıyor. Bu bir tesadüf. Bizden önceki nesiller, 39-42 falan depremleri hariç doğru dürüst deprem belki de görmediler, yani geniş aralıklar var” ifadelerini kullandı.

“17 Ağustos 1999 bir milattır”

Açıklamalarının devamında Marmara depremi ile ilgili konuşan Görür: “Bu depremler Anadolu’da olduğu zaman maalesef gerektiği kadar ilgi de belki görmezdi. Yani ilk anda elbette ki her türlü yardım yapılır, hepimizin ciğeri yanar ama uzun dönem gündemde de tutulmazdı. Belki şimdi medyanın da etkisiyle bu oluyor ama Anadolu’da olunca genellikle batıda olan, yani egemen diyelim toplumun, öyle söyleyeyim, ekonomik yönden olsun, yaşam yönünde olsun… İşte ‘Anadolu’da bir yerde deprem olmuş, vah vah’ denir geçilirdi. Ama 99 depremi ilk kez Marmara bölgesini vurduğu zaman dikkatleri üzerine topladı. Çünkü Marmara Bölgesi ülkenin ekonomik gücünün olduğu, üretimin yüzde 60’ının olduğu bir yer ve İstanbul’u da tehdit eder duruma gelince bizim gündemimize oturdu. Hatta o zaman hatırlarsınız, bir milat kabul edildi.

17 Ağustos 1999 bir milattır, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye. Bu Maraş depremleri bir şey değiştirecek mi, milat mı diye soruyorsunuz ama 99 gibi olursa daha sonra bu da tekerrür eder, yani aynı vurdumduymazlık biraz daha taşınır” ifadelerini kullandı.