WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar hata mesajı alıyor

WhatsApp kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar hata mesajı alıyor
WhatsApp, ekli kişilerin profil fotoğraflarının ekran görüntülerinin alınmasını engelleyen bir özelliği yayımladı.

Bu özelliğin gelmesiyle birlikte, bağlantıların profil fotoğraflarının ekran görüntülerini almaya çalıştığında bir hata mesajı ile karşılaşılıyor. WebTekno'da yer alan habere göre, yapılan testlerde, bir kişinin ekran görüntüsü almaya çalışıldığında "Bu uygulama ekran görüntüsü almaya izin vermiyor" mesajı ile karşılaşılıyor. Ancak grupların simgelerinin ekran görüntüsünü alabilmek mümkün. Ayrıca, profil fotoğrafları tam olarak ekranı kaplamadan alınan ekran görüntülerine de sistem izin veriyor.

iOS Cihazlarda Henüz Engelleme Yok

Özellik şimdilik Android cihazlarda aktifken, iOS üzerinden ekran görüntüsü almaya çalışıldığında bir engel ile karşılaşılmıyor. Bu kısıtlama, uygulamanın varsayılan konfigürasyonu hâline getirilmiş durumda ve herhangi bir WhatsApp versiyonundan sonrası için geçerli gibi bir ayrım da bulunmuyor. Bu da güncellemenin WhatsApp kurulumundan değil, sunucu tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.

WhatsApp'ın Amaçları ve Diğer Uygulamalar

WhatsApp, profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almayı engelleyerek hem kişilerin taklit edilmesini zorlaştırmayı amaçlıyor hem de diğer mahremiyet tartışmalarını engellemeyi umuyor. Diğer önemli mesajlaşma uygulamaları olan Telegram ve Signal'de henüz böyle bir özellik bulunmuyor.