Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?

Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bedava doğalgaz müjdesi hala devam ediyor. Doğalgaz kullananların aklında ise bu haberin ne zaman sona ereceği var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda 25 metreküpe denk gelen doğalgazların bir yıl boyunca bedava olacağı müjdesi verilmişti. Hatta ibadethane ve cem evi olarak geçen yapılardan da bir ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı duyurulmuştu. Karadeniz Bölgesinde yapılan doğalgaz keşfinin hemen akabinde alınan ve duyurulan bu haber herkesi çok sevindirmişti. Bu haber ile sevinen doğalgaz kullanıcıları şimdi bu bedava kullanımın ne zaman biteceğini merak ediyor.

Doğalgazlar bedava oldu

Karadeniz bölgesindeki doğalgaz keşfinin ardından sevindirici haber çok gecikmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz de keşfedilen doğalgazın hemen ardından kullanımı 25 metreküpe kadar her haneye bedava doğalgaz verileceğini duyurmuştu. Yine açıklamasında ibadethane ve cem evlerinden de bir ay boyunca doğalgaz ücretinin alınmayacağını açıklamıştı.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez Ankara’da önden ödemeli fatura kullanıcıları için ayrıca açıklama yapmış. Sayaç tiplerinin farklı olmasının herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini bu konu ile alakalı olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve ilgili gaz dağıtım şirketlerinin istişareli bir şekilde ilerlediğini belirtmiş. En kısa zamanda açıklamanın yapılacağını, bu kullanıcılarında yapılacak düzenleme ile bedava doğalgazdan yararlanabileceğini bildirmişti.

Bedava doğalgaz daha ne kadar devam edecek

1 Mayıs 2023 tarihli resmî gazetede yayımlanması üzerine yürürlüğe giren bu uygulama hala devam ediyor. BOTAŞ’ın açıkladığı bilgiye göre konut tarifesinde 1000 metreküp doğalgaz 4.080 TL tutuyor. Buradan yola çıkarak devletin ücretsiz verdiği 25 metreküp doğalgaz ise yaklaşık 116 TL’ ye denk geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği ve resmî gazetede yayımlanarak uygulanmaya başlayan bedava doğalgaz hükmü ne zamana kadar devam edecek? Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış yayımlanan kararnameye göre 25 metreküpe kadar bedava doğalgaz 1 Mayıs 2024 yılına kadar devam edeceği duyuruldu.