Türkiye güne 7,4’lük depremle uyandı! Dünyadan yardım ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor!

Türkiye güne 7,4’lük depremle uyandı! Dünyadan yardım ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor!
Türkiye’de bu sabah yaşanan büyük depremin ardından birçok ülkeden taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Taziye mesajlarının yanı sıra, birçok ülkeden de yarım ekiplerinin yola çıktığı ve yardım için hazır olduklarına dair mesajlarda gelmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, ciddi derecede yıkıma neden oldu. Yıkımlar sadece Kahramanmaraş’ta değil, on ilde daha meydana geldi. Yaşanan bu acı olayın ardından birçok ülkeden taziye mesajları gelirken, dördüncü seviye alarm da verildi. Deprem bölgesine ilk yardım ise, Azerbaycan’dan geldi.

YUNANİSTAN’DAN YARDIM MESAJI

Yaşanan depremin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı; ‘’Türkiye ve Suriye'deki deprem felaketinden derin üzüntü duyuyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine içten başsağlığı mesajları gönderiyoruz. Düşüncelerimiz depremden etkilenen insanlarla. Yunanistan kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardıma başlayacak.’’

İSVEÇ TÜRKİYE İLE İLETİŞİME GEÇİYOR

7,4 büyüklüğündeki depremin ardından İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström da Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’un paylaşımında; ‘’Türkiye ve Suriye'de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremden derin üzüntü duyuyorum. Avrupa Birliği çerçevesinde, afet yaşayan ülkelere yardım için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Suriye rejimi ile iletişime geçeceğiz.’’ İfadeleri yer aldı.

NATO MÜTTEFİKLERİ SEFERBER OLDU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yaşanan depremin ardından şu açıklamayı yaptı; ‘’ Türkiye ile tam dayanışmadayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla temastayım. NATO müttefikleri şu anda destek için seferber olmuş durumda.’’ Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise; ‘’Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyorum.’’ açıklamalarında bulundu.