Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Destek ödemeleri hesaplarda!

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Destek ödemeleri hesaplarda!
Çiftçilere sevindirici haber geldi. Tarım ve Orman bakanlığı tarafından duyurulan habere göre Çiftçilere mayıs ayı destek ödemeleri hesaplarına yatırıldı. Bakanlık yaptıkları açıklamada çiftçilere ‘’Hayırlı ve Bereketli olsun’’ temennilerini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere sevindirici haber verildi. Tarım ve Orman Bakanlığının sosyal Medya hesaplarından duyurdukları bilgiye göre çiftçilerin mayıs ayı destek ödemeleri yapıldı. Her yıl farklı proje ve desteklemeler ile çiftçilerin ihtiyaç ve gelirlerine destek olan Tarım ve Orman Bakanlığı bu ayki desteğini de yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı böylesi ekonomik sıkıntılar içerisinde çiftçinin ve ailesinin maddi yüklerini biraz olsun azaltmak, kalkınmasına destek olmak ve kırsal kalkınmayı sağlamak için çeşitli projeler ile çiftçilerini destekliyor. Bu desteklerden biri de Tarımsal Destek Ödemesi.

Mayıs ayı destek ödemesi çiftçilerin hesabında

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılan tarımsal destek ödemesi bugün yapıldı. Yapılan açıklamalara göre mayıs ayı destek ödemeleri bugün itibari ile çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. Çiftçiler bu destek ile biraz olsun maddi yüklerini azaltıp bu ay rahat bir nefes aldılar. Bugün yapıldığı duyurulan tarımsal destek ödemesinde bakanlığın açıkladığına göre 34.801.581 TL toplam ödeme yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılan 34 milyon 801 bin 581 TL tarımsal destek ödemesinin farklı alanlarda yapıldığı da yine bakanlığın açıklamalarında kamuoyuna duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere farklı alanlarda 34 milyon 801 bin 581 TL destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına yatırılmasının haberi arkasında vatandaş hangi alanlarda ne kadar ödemenin yapıldığını merak ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemesini hangi alanlarda yaptı?

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere yaptığı destek ödemesini; Hububat Baklagil – Dane mısır desteğinde 9.377.810 TL, kırsal kalkınma yatırımları desteği hususunda 19.460.413 TL, yem bitkileri desteği hususunda 676.123 TL, sertifikalı fidan üretimi desteği için 2.326.954 TL, Hayvan Gen Kaynakları desteği hususunda 2.036.000 TL, mazot ve gübre desteği hususunda ise 924.551 TL yardım yapıldığını duyurdu.