Tam 4 şehir için duyuruldu! Bugünden itibaren başlıyor: İşi olmayanlar dışarı çıkmasın

Tam 4 şehir için duyuruldu! Bugünden itibaren başlıyor: İşi olmayanlar dışarı çıkmasın
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı resmi bölge müdürlüğü, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa illeri için cumartesi gününe yönelik önemli bir uyarıda bulundu.

Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dönemi sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfa illerinde cumartesi günü beklenen yağışlarla ilgili detayları içeriyor.

15. Bölge Müdürlüğü'nden Resmi Açıklama

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır çevreleri, Mardin’in batısı, Batman’ın kuzey kesimleri ve Şanlıurfa’nın doğusunda yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

Dikkatli Olunması Gereken Noktalar

Genel olarak yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışlar, zamanla sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bin metre üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde etkili olacak.

Sel, Su Baskını ve Ulaşımda Aksamalar

Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve kar yağışı beklenen bölgelerde tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı halk uyarıldı. Dikkatli ve tedbirli olunması önemle vurgulandı.