Tam 34 şehir için alarm verildi! Çok şiddetli olacak: İstanbul, Ankara, İzmir dahil

Tam 34 şehir için alarm verildi! Çok şiddetli olacak: İstanbul, Ankara, İzmir dahil
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde devam eden yağışlar nedeniyle Ticaret Bakanlığından sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı geldi. Özellikle Ankara'da cuma ve cumartesi günleri için sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik'e göre, hafta sonuna kadar yağışlar etkisini sürdürecek. Özellikle doğu kesimlerde yoğunlaşacak olan yağışlar, önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Hava Durumu Tahmini

Bugün için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kesimlerinde sağanak yağışlar görülecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı Tahmini

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak yağışlı hava nedeniyle nemin artması bekleniyor.