Tam 14 milyon 600 bin kişinin yüzü gülecek! SGK tarihleri verdi!

Tam 14 milyon 600 bin kişinin yüzü gülecek! SGK tarihleri verdi!
Tam 14 milyon 600 bin kişinin yüzünü güldürecek olan o haber SGK'dan geldi. Bu haber ile yer yerinden oynayacak. Bu haktan yararlanabilen kişiler çok şanslı. Peki, bu haberin detayları ne?

Milyonlarca kişi için mükemmel bir haber geldi. Bu haber doğrultusunda sizin de yüzünüz gülebilir. Beni ilgilendirmez demeyin belki de o 14 milyon 600 bin kişinin arasında siz de varsınızdır. İşte haberimizin devamında konuya ilişkin tüm detaylar sizlerle olacak...

TBMM onay verdi!

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan ve meclisin onaylaması ile SGK bünyesindeki borçların yeniden yapılandırılacağı ve kanunlaşacağı SGK tarafınca açıklama yapıldı. Kanuna göre borçların ve bu borçların ödenmesine ilişkin açıklama yapılan Sosyal Güvenlik Kurumu, önemli açıklamalara ve bu açıklamaların tarihlerine işaret etti. Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin hemen ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni çalışmalar kapsamında birçok yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Bu yapılan kanun ve çalışmalar kapsamında kanuna dâhil olan ve başvuru yapan kişilerin SGK borçları için ilk taksitin haziran ayının son gününe kadar ödenebileceği belirtildi.

Yapılandırma tarihleri belli oldu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta primleri ile destek primi, işsizlik sigortası, idari para cezaları gibi benzer borçların da yapılandırması çerçevesinde olduğu belirlendi. Aynı zamanda SGK, 2 bin TL’nin altında bulunan tüm borçlardan feragat edileceğini ve bu ücretin üzerindeki borçlar için ise peşin ödemelerde % 90 indirim sağlanabileceği belirtildi. Bu belirlenen borçların ödemesi 48 aya kadar bölünebilecek olan borçlar içinde başvurular başladı. Aynı zamanda yapılacak olan gelir testinin sonucunda ev içindeki kişi başına düşen gelirin tutarı brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan vatandaşların borçlarının silinmesine ilişkin olan yeni düzenleme kapsamında, borcu olup bu borcun silinmemesi durumunda vatandaşlar için gecikme zammı uygulanmamasına karar verildi.

Bu düzenleme ve karar kapsamından hak sahibi olabilmek için 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemenin yapılması gerektiğini önemle hatırlatan SGK, isteğe bağlı primini kendisi için yatıranlara ise, nisana başvuruların ödenmesi halinde nisan sonrasında, hazirana kadar başvurması halinde haziran sonrası borçlarında yapılandırılacağı duyuruldu.