Sosyal medyaya resmen darbe vuruldu! Bu uygulamaları kullananlar dikkat

Sosyal medyaya resmen darbe vuruldu! Bu uygulamaları kullananlar dikkat
Çin hükümetinin talebiyle, Apple beklenmedik bir hamle yaparak App Store'dan WhatsApp, Threads ve Signal gibi popüler uygulamaları kaldırdı.

Dünya genelinde sosyal medya uygulamalarına yönelik kısıtlamalar artarken, Çin'den beklenmedik bir adım geldi. Çin hükümeti, Apple aracılığıyla WhatsApp, Threads ve Signal gibi popüler uygulamaları kaldırma emri verdi.

Apple, Çin'in Emriyle WhatsApp ve Threads'i Kaldırdı

Çin Siber Uzay İdaresi'nin emriyle, Apple App Store'dan WhatsApp ve Threads gibi popüler uygulamaları kaldırdı. Bu hamle, Çin'in ulusal güvenlik endişelerini gerekçe gösterdiği bir karar olarak açıklandı.

Endişe WhatsApp ve Threads'ten Kaynaklanıyor

Çin hükümeti, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle WhatsApp ve Threads gibi uygulamaların kaldırılmasını istedi. Bu karar, kullanıcıların IP adreslerini değiştiren VPN uygulamaları aracılığıyla hala erişebilecekleri ancak yeni yükleme işlemlerinin engellendiği anlamına geliyor.

Telegram ve Signal de Engellendi

Çin'in kısıtlamaları sadece WhatsApp ve Threads ile sınırlı değil. Telegram ve Signal gibi diğer yabancı mesajlaşma platformları da cuma günü mağazadan engellendi.

Meta Uygulamaları Şimdilik Yasağa Tabi Değil

Meta'nın diğer uygulamaları, Facebook, Instagram ve Messenger, şimdilik kısıtlamadan etkilenmedi. Ancak Batılı şirketler tarafından geliştirilen diğer popüler uygulamalar da Çin'in kısıtlamaları altında bulunuyor.