Son dakika ünlü isim Sirmen'den acı haber geldi! Türkiye yasta: Hayatını kaybetti

Son dakika ünlü isim Sirmen'den acı haber geldi! Türkiye yasta: Hayatını kaybetti
Türk basınının duayen isimlerinden, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve hukukçu Ali Sirmen, yaşamını yitirdi. 84 yaşındaki Sirmen'in ölümü Türkiye'de geniş yankı buldu.

Ali Sirmen, sadece gazetecilik alanında değil, aynı zamanda hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu olarak da tanınıyordu. 1939 yılında İstanbul'da doğan Sirmen, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuydu.

Türk Basınında Uzun Bir Kariyer

Köşe yazarlığına Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, daha sonra Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılarıyla tanındı. Son dönemlerde ise Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları kaleme alıyordu.

Oyunculuk kariyerinde de başarılı olan Sirmen, İkinci Bahar ve Cumhuriyet gibi yapımlarda önemli roller üstlendi. Yunus Nadi Abalıoğlu karakterini canlandırdığı Cumhuriyet filmi özellikle dikkat çekti.

sirmen.jpg

Ödüllü Gazeteci ve Aktivist

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 2015 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görülen Sirmen, aynı zamanda Barış Derneği'nin kuruluşunda da aktif rol aldı.

Ali Sirmen'in eşi Mine Sirmen ile olan evliliğinden bir oğlu bulunuyordu. Ayrıca, COVID-19 hastalığına yakalandığı Mart 2020'de büyük bir sağlık mücadelesi verdi, ancak hastalığı atlattı.

Türk Basınında Derin Bir İz Bırakan Bir İsim

Ali Sirmen, uzun yıllar boyunca Türk basınında etkili bir şekilde çalışarak, hem gazetecilik alanında hem de sosyal aktivist kimliğiyle önemli bir iz bıraktı. Ölümüyle birlikte, Türkiye basınında büyük bir boşluk oluşturdu.