Son dakika şiddetli deprem oldu! AFAD duyurdu: İşte depremin ayrıntıları

Son dakika şiddetli deprem oldu! AFAD duyurdu: İşte depremin ayrıntıları
Türkiye'nin batısında yer alan Ege Denizi, sabahın erken saatlerinde bir depremle sarsıldı.

Deprem, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kaydedildi ve detaylarıyla ilgili bilgilere göre, sarsıntı saat 05.23'te meydana geldi. Bu doğal olay, 5,68 kilometre derinlikte gerçekleşti. Ege Denizi'ndeki bu depremin etkisi, çevredeki bölgelerde de hissedildi.

Depremin Merkez Üssü Gökçeada'ya Uzaklığı Ölçüldü

Depremin merkez üssü, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine uzaklık olarak belirlendi. AFAD tarafından yapılan ölçümler sonucunda, sarsıntının Gökçeada'ya olan uzaklığı 246,77 kilometre olarak tespit edildi. Bu bilgi, depremin yerel etkilerini ve risklerini değerlendirmek adına önemli bir veri sunmaktadır.

Depremler ve Hazırlıklı Olmak

Türkiye, jeolojik yapısı gereği sık sık depremlerle karşı karşıya kalan bir ülkedir. Bu nedenle, depremlere karşı hazırlıklı olmak ve gereken tedbirleri almak büyük önem taşır. AFAD ve ilgili kurumlar, vatandaşları deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken önlemler konusunda sürekli olarak bilgilendirmekte ve eğitmektedir. Bu tür doğal afetlerle başa çıkabilmek için bilinçli ve hazırlıklı olmak, toplumun dayanıklılığını artırır ve can kaybını en aza indirir.