Son dakika kararı alındı! Tamamen durduruldu

Son dakika kararı alındı! Tamamen durduruldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), İstanbul Boğazı'nda meydana gelen bir olay nedeniyle gemi trafiğinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

İstanbul Boğazı'nda dümen arızası yaşayan bir kargo gemisi sebebiyle gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, olaya müdahale için can kurtaran botunun olay yerine yönlendirildiği belirtildi.

Hızlı Tahlisiye Botu Olay Yerine Yönlendirildi

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İstanbul Boğazı'nın kuzey girişinde dümen arızası yaşayan BRABUS isimli kargo gemisi için hızlı tahlisiye botunun olay yerine yönlendirildiği ifade edildi.

Gemi Trafiği Askıya Alındı

Söz konusu açıklamada, gemi trafiğinin çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı vurgulandı. Bu durum, gemi trafiğinin normal seyrini engellediği için önem arz ediyor.

Olay Yerine Müdahale Ekipleri Yönlendirildi

İstanbul Boğazı'nda yaşanan olaya hızlı bir şekilde müdahale edilmesi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Dümen arızası yaşayan kargo gemisi için gerekli tahlisiye ve kurtarma ekipleri olay yerine yönlendirildi.