Son dakika çok önemli bir karar daha alındı! Ülke genelindeki sınavlar iptal edildi: İşte yeni alınan karar

Son dakika çok önemli bir karar daha alındı! Ülke genelindeki sınavlar iptal edildi: İşte yeni alınan karar
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu kararda ülke genelindeki sınavların iptal edildiği bildirildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7’lik ve 7,6’lık depremler sonrasında milli yas ilan edilmişti ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındığı duyuruldu. Konu ile ilgili olarak alınan karar doğrultusunda 13 Şubat tarihine kadar yapılması planlanan e-sınavların ertelendiği bildirildi.

Bakanlık açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı ve yapılan açıklamada bu hafta e-sınav merkezlerinden yapılacağı duyurulan motorlu taşıt sürücülüğü, ustalık, kalfalık, amatör telsizcilik gibi sınavların hepsinin daha sonra yapılacağı bildirildi.

MEB'DEN FLAŞ KARAR

Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydan gelen depremler nedeniyle 7 gün süreyle millî yas ilan edilirken Millî Eğitim Bakanlığı da bu süre içindeki e-Sınav’lar ile ilgili karar aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı, millî yas nedeniyle 07 – 12 Şubat 2023 tarihleri arasında, ülke genelinde e-Sınav merkezlerinde yapılacağı duyurulan motorlu taşıt sürücülüğü, ustalık, kalfalık ve amatör telsizcilik gibi sınavların tümünün daha sonra gerçekleştirileceğini açıkladı"