Şiddetli yağışlar geliyor! Meteoroloji uyardı! O 5 il için acil kodlu çağrı yapıldı!

Şiddetli yağışlar geliyor! Meteoroloji uyardı! O 5 il için acil kodlu çağrı yapıldı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamaları yakından takip ediliyor. Türkiye yağışlı havaların etkisi altına girerken MGM kar ve yağmur uyarısında bulundu. Bazı iller için sarı ve turuncu kod uyarısı yapılırken uzmanlar, vatandaşlara dikkatli olma çağrısında bulundu. Peki, havalar nasıl olacak?

Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketinden sonra MGM yaptığı açıklamalar yakından takip ediliyor. Türkiye yağışlı havaların etkisi altına girerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar ve yağmur uyarısında bulundu. Bazı iller için sarı ve turuncu kod uyarısı yapılırken uzmanlar, vatandaşlara dikkatli olma çağrısında bulundu. İşte güncel hava durumu tahminleri…

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava görülürken aralıklarla yağışlar da etkisini gösteriyor. Yağmur ve sağanak yağışlar Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek. Yağışların Batı Akdeniz'de yerel ve kuvvetli olması beklenirken. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğimli ve yüksek kesimleri için de çığ uyarısı yapıldı.

HAVALAR NASIL OLACAK?

Türkiye'nin güneyinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde görülürken iç ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlar için uyarıda bulunan uzmanlar, Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yerel yağışlar için dikkatli olma çağrısında bulundu. Yaşanabilecek ani sel ve su baskınları ile birlikte yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı da tedbirli olunması yönünde uyarılar yapıldı. 


Rüzgarın Batı Akdeniz'de iç kesimlerde güneyli yönlerden esmesi beklenirken yer yer kuvvetli 40-70 km/sa hızda esmesi bekleniyor. Yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

MGM SARI VE TURUNCU KOD UYARISI YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Adana, Burdur, Isparta, Mersin, Muğla için sarı kod uyarısı yapılırken Antalya içinde turuncu kodlu uyarı yapıldı.


Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada, Cuma günü yağışların yavaş yavaş azalacağını ifade etti. Cumartesi günü tekrar bir kuvvetli yağışın görülebileceğine dikkat çeken Şen, Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman’ın dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Riskin pazar günü Mardin, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde olduğunu ifade eden Orhan Şen, dere yataklarındaki yerleşim yerlerine ve yollara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.