Sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek! Çok soğuk havalar geliyor: Bahar geldi sanmayın

Sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek! Çok soğuk havalar geliyor: Bahar geldi sanmayın
Türkiye'nin güneyinde, Mayıs ayının gelmesiyle birlikte beklenen sıcak günler yerine, hava sıcaklıklarının düşmesi vatandaşları endişelendiriyor.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul ve Bursa'da önemli bir düşüşün yaşanacağını belirterek vatandaşları uyardı.

Mevsim Normallerinin Altında Sıcaklık Değerleri

Mayıs ayında yaşanması beklenen sıcak günlerin yerini, mevsim normallerinin oldukça altında seyreden sıcaklık değerleri aldı. Bu durum, vatandaşları adeta Aralık ayının soğuklarıyla baş başa bıraktı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise hava durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

İstanbul ve Bursa için Soğuk Uyarısı

Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul ve Bursa'da yaşanacak olan sıcaklık düşüşüne dikkat çekti. İstanbul'da hava sıcaklığının 8-9 dereceye, Bursa'da ise 5 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Bu uyarı, vatandaşları soğuk bir haftaya hazırlamak adına yapıldı.

Kar Yağışı Bekleniyor

Kerem Ökten, paylaşımında sadece sıcaklık düşüşüyle kalmayıp, aynı zamanda kar yağışının da beklendiği iki önemli lokasyona dikkat çekti. Kayseri Erciyes ve Erzurum Palandöken'de kar yağışı beklentisi olduğunu belirtti. Bu durum, hava durumunun beklenmedik bir şekilde kışı hatırlatacağını gösteriyor.