Sıcaklar bitti!14 şehirde şiddetli kar yağışı olacak: Asıl kış şimdi başlıyor

Sıcaklar bitti!14 şehirde şiddetli kar yağışı olacak: Asıl kış şimdi başlıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen yağışlar ve hava durumuyla ilgili son değerlendirmeleri paylaşılırken sıcaklıkalrın düşeceği, kar yağışının olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen yağışlar ve hava durumuyla ilgili son değerlendirmelerini paylaştı. Yapılan tahminlere göre, 14 il için sarı ve turuncu kodlu yağış uyarıları yapıldı.

Ülke Genelinde Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu tahmin raporuna göre, bugün Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağışlar görülecek. Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağışlar ve Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli, yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Sel, Su Baskını ve Ulaşımda Aksamalara Karşı Dikkat

Bu kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Ayrıca, Antalya'nın doğusunun 1500 metre üzeri yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülebilir.

Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarılar Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, Adana ve Antalya için turuncu, Mersin için ise sarı ve turuncu kodlu yağış uyarıları yapıldı. Aydın, Burdur, Bursa, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yalova illeri ise sarı kodlu yağış uyarısı aldı.

Rüzgar Uyarısı: Dikkatli ve Tedbirli Olunmalı

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, özellikle ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hafta Sonunda Sıcaklıklar Daha da Azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Marmara ve Kıyı Ege'de sıcaklıkların hafta sonunda mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altına düşmesi bekleniyor. Hava durumu ile ilgili güncel bilgileri takip etmek önemli olacak.