Selin vurduğu Şanlıurfa bu kez su kesintisi yaşıyor! Peki, kentte su kesintisi ne kadar sürecek?

Selin vurduğu Şanlıurfa bu kez su kesintisi yaşıyor! Peki, kentte su kesintisi ne kadar sürecek?
Sel felaketinin vurduğu Şanlıurfa'da felaketin 2'inci gününde gün boyu su kesintisi yaşandı. Kentte su kesintisinin devam edeceği belirtiliyor. Peki, Urfa'da su kesintisi ne kadar sürecek?

15 Mart'ta sel felaketinin vurduğu Şanlıurfa'da felaketin 2'inci gününde su kesintisi yaşandı. Günün sabah saatlerinden itibaren kentin tamamında yaşanan su kesintisinin sonraki günlerde de devam edeceği tahmin ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (  ŞUSKİ) Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu yaptığı açıklamada, Atatürk Barajından gelen suyun çamurlu olduğu ve normal analizin 800 katı üzerinde olduğunu belirtti. Güllüoğlu, "Tüm çalışanlarımızla birlikte ve aldığımız karar nedeniyle  içme suyu arıtma tesisimizden alının suyu bypassa vermek suretiyle ilimiz genelinde su kesintisine gitmek zorundayız. En kısa vadede içme ve kullanma suyu vermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Gün boyu  su kesintisine maruz kalan Şanlıurfalı vatndaşlar, "Su ne zaman verilmeye başlanacak?" sorusunun yanıtını aramaya başladı.

ŞUSKİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Atatürk Barajı'ndan gelen çamurlu suyun ayrıştırılmasının belli bir süre daha devam edecek ve öngörülen su verilme süresi en az 2 gün sürecek.

İhtiyaç ya da talep olması halinde belediyenin tankerlerle su gönderebileceği ifade edildi.