Sel felaketinin sonucu ağır oldu! Selde kaybolan anne ve kızı hala aranıyor!

Sel felaketinin sonucu ağır oldu! Selde kaybolan anne ve kızı hala aranıyor!
6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Adıyaman ve Şanlıurfa son günlerde sel felaketi ile mücadele ediyor. Adıyaman’da sel sularına kapılan anne ve 1,5 yaşındaki kızı ise hala aranıyor.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman şimdi de sel felaketi ile mücadele ediyor. 15 Mart’ta Adıyaman’ın Tut ilçesinde meydana gelen sağanak yağış sonrası, ilçe merkezinden geçen dere taştı ve kaybolan kişilerin bulunması için çok sayıda polis dalgıç, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE, DSİ ve itfaiye personelinin bulunduğu yaklaşık 500 kişilik ekip 25 kilometrelik dere yatağı boyunca arama yapıyor.

Henüz 6 Şubat depremlerinin yaraları sarılmamışken bölgede meydana gelen sel felaketi, depremzedelerin yaşam mücadelesini iyice zorlaştırdı. İki ilde meydana gelen sel felaketi nedeni ile çok sayıda vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

ANNE VE KIZI ARANIYOR

Elazığ Konya Adıyaman ve Adana Emniyet müdürlüklerinde görevli dalgıçlar, ilçe merkezinden geçen Ömerova Deresi’ndeki menfez ve yataklarda Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra’yı arama devam ediyor. Jandarma arama kurtarma ekipleri de yeraltı görüntüleme cihazları ile konteyner ve kayıp kişilerin bulunması için tarama çalışmalarını sürdürüyor. Devlet Su İşleri ekiplerinin de yoğun bir çaba gösterdiği çalışmalarda, iş makineleri ile Selin getirdiği balçık ve moloz yığını temizlenmeye devam ediyor.

500 KİŞİLİK EKİP KURULDU

Polis dalgıç, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE, DSİ ve itfaiye personelinin bulunduğu yaklaşık 500 kişilik ekip, sel felaketini yaşanmasının ardından oluşturuldu ve 25 kilometrelik alandaki arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Tut ilçesinde 15 Mart tarihinde şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarıkaya ve kızı Emine Sarıkaya’nın maalesef cansız bedenlerine ulaşılmıştı. Sel nedeni ile kaybolan Fatma Tekdal ve bir bu çok yaşındaki kızı Zeynep Zümra tek dalın bulunması için ise çalışmalar hala devam ettiriliyor.