Şehrin rengi bir anda değişti! Dışarıya çıkmayın uyarısı yapıldı: O ile acil felaket uyarısı yapıldı

Şehrin rengi bir anda değişti! Dışarıya çıkmayın uyarısı yapıldı: O ile acil felaket uyarısı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından acil bir uyarı yapıldı. Gelen son habere göre o illerimizde toz taşınımına ilişkin acil bir uyarı yapıldı. Şehrin renginin birden değiştiği olayda vatandaşların dışarıya çıkmaması gerektiği belirtildi.

Mardin’de etkili olan toz taşınımı şehirdeki yaşamı bir anda olumsuz olarak etkiledi. Kentte bulunan tarihi yapılar ve araçlarla evlerin önleri resmen tozla kaplandı. Vatandaşlar için evden çıkmayın uyarısı yapıldı.

Kent genelinde bugün öğle saatlerinde başlayan toz bulutu saatler ilerledikçe etkisini artırdı. Özellikle merkez, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde toz taşınımı etkili bir şekilde hissedildi. Hava kalitesi de düştü.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

MGM, kent geneli için yaptığı araçta özellikle güney kesimlerinde meydana gelebilecek hava kalitesinde düşüş konusunda vatandaşları uyardı. Görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklindeki yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

MGM BÖLGE BÖLGE GÜNCEL HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri ile Edirne, Tekirdağ ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta, Burdur ve Antalya'nın kuzeybatı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sivas çevreleri ile öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Giresun çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Tunceli, Erzincan, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Van, Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.