Sandık başında arbede çıktı! Toplu bir şekilde oy kullanıldı deniliyor: CHP eski Milletvekilim darbedildi

Sandık başında arbede çıktı! Toplu bir şekilde oy kullanıldı deniliyor: CHP eski Milletvekilim darbedildi
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması sırasında toplu oy kullanıldığı iddiasıyla arbede çıktığı belirtilerek bu arbede sırasında CHP İstanbul eski milletvekili Ali Şeker darbedilerek, telefonu kırıldığı ifade edildi.

Akçakale ilçesine bağlı Yazlıca Mahallesi'nde, toplu oy kullanma iddiası üzerine okula giden Şanlıurfa Barosu avukatlarından Ronayi Paydaş, toplu oy kullanımını engellemeye çalışırken saldırıya uğradıklarını iddia etti. Oaydaş sosyal medya hesabı üzerinden arbede görüntülerini paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

"Can güvenliğimiz olmadığı için köyden ayrılıyoruz"

"ALLAH OLSAN GİREMEZSİN"

Görüntülerde arbede sırasında bir kişinin saldırıya uğrayan avukata, “Buraya kimsenin girme yetkisi yok. Avukat değil, Allah olsan giremezsin” dediği duyuldu.

Şanlıurfa’da bulunan CHP eski İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise Karaali Mahallesinde kadınların yerine toplu oy kullanıldığını öne sürerek duruma karşı çıktığı belirtildi ve bunun üzerine Şeker ve sandıkta görevli müşahitlerle darp edildiğini ve arbede sırasında telefonunu kırıldığını aktardı.

ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI 

Yaşananları CHP’li Özgür Özel sosyal medya hesabından paylaştı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerinizle darp edildi, telefonu kırıldı. Köyde jandarma var ama sayısı yeteri değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yaptı"

Darp edilen Ali Şeker tedavi için hastaneye kaldırıldı.