Samsung'dan şok açıklama! Kullanıcı verileri çalındı!

Samsung'dan şok açıklama! Kullanıcı verileri çalındı!
Samsung tarafından yapılan açıklama herkesi şok etti! ABD'de yaşanan siber saldırı sonucunda bazı kullanıcıların verilerinin çalınmış olabileceği açıklandı.

ABD'de yaşanan siber saldırı sonucunda bazı kullanıcıların verilerinin çalındığı hakkında yapılan açıklama pek çok kullanıcıyı endişenlerdir. Samsung tarafından gelen açıklama soncunda verilerin çalınmasına ilişkin durumun bir ay önce yani 4 Ağustos'ta fark edildiği açıklandı. 

VERİLEN ÇALINDIĞI AÇIKLANDI!

Bloomberg HT'nin haberine göre Samsung tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi;

“Değerli müşterilerimiz, Samsung’da güvenlik birinci önceliğimizdir. Sizlere Samsung’un yakın zamanda bilgilerinizi etkileyen bir siber güvenlik ihlalini keşfettiğini aktarmak için ulaşıyoruz. Temmuz ayının sonlarında yetkisiz bir üçüncü kişi, Samsung’un ABD sunucularından birtakım bilgileri ele geçirdi. Saldırı 4 Ağustos’ta fark edildi. Etkilenen sistemleri daha güvenli hale getirmek için gerekli önlemleri aldık ve siber güvenlik ve kolluk kuvvetleriyle iş birliği içerisindeyiz”

Konu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıklayan Samsung gizliliğe oldukça önem verdiklerini bu nedenle de kullanıcıları bilgilendirmek istediklerini belirtti. 

KULLANICI VERİLERİ Mİ ÇALINDI? 

Yaşanan bu siber saldırı sonrasında kullanıcı verilerinin çalınıp çalınmadığı merak konusu iken yapılan açıklama ile birlikte kredi kartı numarası gibi bilgilerin herhangi bir zarara görmediği belirtildi. Bu konuda içleri biraz da olsa rahatlayan müşterilere bunun yerine isimlerin, doğum bilgilerinin, iletişim ve satın alma bilgilerinin çalınmış olabileceği konusunun üzerinde durdukları açıklandı. 

Şu an herhangi bir şekilde müşterilerin kendini tehlikede hissedecekleri durumun olmadığını belirten Samsung, yine de kendilerini daha güvene alabilmeleri adına özellikle e-posta gibi bilgileri konusunda dikkatli olmaları önerildi. 

NEDEN BİR AY SONRA AÇIKLAMA YAPILDI? 

Açıklamaların gelmesinin neden bir ay sürdüğü konusunda endişeye kapılan ve soru yönelten müşterilere ise Samsung tarafından, "Soruşturma devam ediyor olsa da, gizliliklerinin ne kadar önemli olduğunu anladığımız için müşterilerimizi bu konuda bilgilendirmek istedik" açıklamaları yapıldı.