Sakın ama sakın bu haberi okumadan plan yapmayın! Dışarı çıkamayacaksınız

Sakın ama sakın bu haberi okumadan plan yapmayın! Dışarı çıkamayacaksınız
MGM'nin son tahminlerine göre, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve güneyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Etkisi ve Yönü

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Ancak, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise öğle saatlerinde güney yönlerinden kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olabilir.

Kuvvetli Yağış Uyarısı ve Olumsuzluklar

Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.

Toz Taşınımı ve İlgili Uyarılar

Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Kar Erimesi ve Heyelan Tehlikesine Karşı Önlem Alınması Gerekiyor

Van ve Hakkari illerinin yüksek kesimlerinde bulunan kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar ile Perşembe günü beklenen yeni yağışlar sebebiyle kar erimesine bağlı olumsuzluklar ve heyelan tehlikesi olabilir. Bu durumda, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.