Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi! Evde sağlık hizmetleriyle ilgili bakın ne açıkladı!

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi! Evde sağlık hizmetleriyle ilgili bakın ne açıkladı!
Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan son habere göre evde sağlık hizmeti almak çok daha kolay. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı bilgilere göre 80 yaş üstü vatandaşlar ihtiyaç duydukları zamanda evde sağlık bakımı alabilecekler.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve resmî gazetede yayımlanması ile yürürlüğe giren evde sağlık hizmeti uygulaması duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamalar ile 80 yaş üstü tüm vatandaşların ihtiyaç duydukları evde sağlık hizmetleri daha kapsamlı ve daha ulaşılabilir olacak. Bakan Koca’nın sosyal medya üzerinden detaylarını açıkladığı evde sağlık hizmeti hakkında bilmek istediğiniz her şey haberimizin devamında… 

Evde Sağlık Hizmeti 

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Evde Sağlık Hizmeti Sunumu Hakkında Yönetmeliği resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşların evlerinde yapılması mümkün olan tıbbi desteği almaları konusunda hazırlamış olan bu yönetmelik artık uygulamaya girdi. 80 yaş üstünde olan her vatandaşın evde sağlık hizmeti alması bu yönetmelik ile çok daha kolay olacağı açıklanıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre evde sağlık hizmeti veren kamu ve kuruluşlar ile evde sağlık hizmeti faaliyetleri hakkında çalışmalar sürmekte. Bakan Koca evde sağlık hizmeti hususunda sosyal medya hesabı üzerinden 

  • 81 ilde 86 koordinasyon merkezi, 
  • 865 hizmet birimi, 
  • 1252 hastane ekibi ve 
  • Toplam 6 bine yakın personelle devam ettirilen evde sağlık hizmetlerinin yönetmeliğine dair yapılan yenilikleri duyurdu. 

Evde sağlık hizmetlerinden kimler yararlanabilir? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre evde sağlık hizmetlerinden 80 yaş üstü tüm yaşlıları ve kronik hastalığı bulunan, günlük yaşam aktivitelerinde tam bağımlı veya ileri derecede bağımlı olarak nitelendirilen ve bu durumları sağlık kurulu tarafından raporlanan 65 yaş üstü vatandaşlarda evde sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. 

Daha birçok hastalıklarda evde sağlık hizmetlerinin önceliğinde değişkenliklerin olduğu da açıklamalar arasında. Bakan Koca evde sağlık hizmetlerinin yayımlanan yeni yönetmeliği ile belirlenen standartların ötesinde hizmet kalitesinin arttırılmak istenildiğini de belirtti. Tüm detaylar için ise Sağlık Bakanlığı resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.