Resmen yaz havası geliyor! O illerde yaz sıcakları olacak: Sıcaklıklar 10 derece birden yükseliyor

Resmen yaz havası geliyor! O illerde yaz sıcakları olacak: Sıcaklıklar 10 derece birden yükseliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerine çıkacağı konusunda bir uyarı yayınladı. Bu durum, hava sıcaklıklarının 30 dereceyi aşabileceği anlamına geliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MGM'nin hava tahmin raporuna göre yurt genelinde sıcaklıklarda artış beklendiğini belirtti. Özhaseki, vatandaşlara yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Vatandaşlara Yönelik Tavsiyeler

Özhaseki, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Yangın Riskine Karşı Duyarlılık

Bakan Özhaseki, doğal oksijen kaynağı olan ormanların korunması için tüm vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla yangın riskinin artabileceğine dikkat çekti ve herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.