Ramazanda et fiyatlarına zam mı geliyor? Açıklama yapıldı!

Ramazanda et fiyatlarına zam mı geliyor? Açıklama yapıldı!
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan ayında et fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini açıkladı. Yardımcı, Et ve Süt Kurumu’nun Ramazan ayı için taze karkas at satışı yapılması hakkında konuştu.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumu’nun Ramazan ayı için taze karkas et satışı yapmasına dair açıklamalarda bulundu. Yardımcı, Federasyon olarak besiciyi, vatandaşı ve kasabı her zaman koruduklarını açıkladı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

“Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak”

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan ayında et fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini açıkladı. Et ve Süt Kurumu’nun, Ramazanda piyasaya taze karkas at satışı yapılması hakkında açıklama yapan Yardımcı, kırmızı etin bazı kesimler tarafından tutulduğunu iddia etti ve Et ve Süt Kurumunun aldığı eti kasabın da satması hakkında çalışma yaptıklarını belirtti.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kırmızı etin durumu hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumu’nun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir Ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle Ramazanda ucuz et yer” şeklinde konuştu.

Ramazanda ete zam gelecek mi?

Yardımcı, besiciye verilen desteğin önemli olduğunu belirterek, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün sürdürülebilirliği açısında önemli olduğunun altını çizdi. Girdi maliyetlerinin yükseldiğini bildiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı: “Her Ramazanda ‘kırmızı ete zam’, ‘kırmızı et yeterli değil’ gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye’de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki Ramazanlarda ete zam yapmadık” ifadelerini kullandı.