Ramazan kolisi başvuru ekranı! Bakanlık Ramazan kolisi dağıtacak!

Ramazan kolisi başvuru ekranı! Bakanlık Ramazan kolisi dağıtacak!
Ramazan ayına az bir süre kala Ramazan kolisi dağıtımı yapan kurumlar da araştırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gıda kolisi dağıtacağını duyurdu. Yıl boyunca gıda kolisi desteğinde bulunan Bakanlık, Ramazan ayında da dağıtım yapacak.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için çeşitli destek ödemeleri ve yardımlar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayına özel yardım kolisi dağıtacağını paylaştı. Başvuru ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda yardım kolisinden yararlanabilecekler. İşte haberin tüm detayları…

Ramazan kolisi başvuruları nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yıl boyunca ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere çeşitli destek ödemeleri sağlarken, Ramazan ayına özel gıda kolisi dağıtımı da gerçekleştirecek. Bu gıda kolisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru yapmaları gerekir. Bunun için iki farklı şekilde başvuruda bulunabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) yardım talebinde bulunmak için bağlı olduğunu kaymakamlık veya valiliğe başvuruda bulunabilirsiniz. Bir diğer başvuru şekli de online olarak yapılabiliyor. Bunun için e-Devlet Kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Sosyal Yardım Başvuruları’ ekranında başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Belediyeler de dağıtım yapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra çeşitli dernek, kamu kuruluşu da Ramazan kolisi yardımında bulunmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabileceği bu Ramazan kolilerini belediyelerde de alabilirsiniz. Ramazan kolisi dağıtımları belediyeden belediyeye değişirken, bağlı olduğunuz belediyenin dağıtım yapıp yapmadığını öğrenmek için, belediyelerin resmi internet sitelerini kontrol edebilir veya Sosyal Yardım Müdürlüğü’nden öğrenebilirsiniz. Ramazan kolisi yardımı almak isteyen vatandaşlar bağlı olduğu belediyenin resmi kanallarını da takip edebilir. Kurban Bayramı öncesinde de çeşitli dernek ve kamu kuruluşu tarafından yardımlar sağlanmaktadır.