Otomotiv endüstrisine ait ihracat verileri açıklandı! İhracatta 2,7 milyar dolar elde edildi!

Otomotiv endüstrisine ait ihracat verileri açıklandı! İhracatta 2,7 milyar dolar elde edildi!
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamalarda, otomotiv endüstrisinin ocak ayına ait ihracat oranları yer aldı. Açıklanan verilerde, geçen yılın aynı ayına göre ihracat oranlarının arttığı gözlemlendi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan verilere göre, otomotiv endüstrisinin ocak ayı ihracatında, 2022 yılının ocak ayına göre yüzde 22 artış elde edilmiş. Yüzde 22 artış ile elde edilen ihracat geliri ise, 2,7 milyon dolar olarak belirtildi.

BİNEK OTOMOBİL İHRACATI YÜZDE 37 ARTTI

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan verilere göre, otomotiv sektörünün en büyük ürün grubu olan tedarik endüstrinin ocak ayı ihracatı yüzde 20,5 oranında artış ile 1 milyar 143 milyon dolar oldu. Elde edilen veriler ışığında; binek otomobil ihracatı yüzde 37 artışla 893 milyon dolar olurken, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar ihracatı yüzde 14 azalarak, 399 milyon dolar, çekiciler ihracatı ise, yüzde 151 artarak 155 milyon dolar olarak gerçekleşti. Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatında da yüzde 55 artış gözlemlendi.

EN FAZLA İHRACAT ALMANYA’YA

Tedarik endüstrisinde en fazla ihracat yapılan Almanya’ya ihracatta yüzde 31 oranında artış kaydedilirken, İtalya’ya yüzde 20, Fransa’ya yüzde 36, Rusya’ya yüzde 34, Polonya’ya yüzde 25, İspanya’ya yüzde 11 ve Romanya’ya da yüzde 15 artış kaydedildi. Buna karşılık Mısır’a gerçekleştirilen ihracatta yüzde 27, Slovenya’ya gerçekleştirilen ihracatta ise, yüzde 36 düşüş gözlemlendi. Binek otomobillerde önemli pazarlar arasında yer alan Birleşik Krallık’a yüzde 115, Fransa’ya yüzde 104, İspanya’ya yüzde 56, Polonya’ya yüzde 58 ve Slovenya’ya da yüzde 46 ihracat artışı sağlandı. Bunun yanı sıra, Mısır’da yüzde 95 ve Macaristan’da da yüzde 90 düşüş yaşandı.