Orta gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesi kapsamında 100 bin ev yapılacağı açıklandı!

Orta gelirli vatandaşlar için sosyal konut projesi kapsamında 100 bin ev yapılacağı açıklandı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelire sahip vatandaşlar için yeni bir sosyal konut projesi tasarladıklarını kamuoyuna açıkladı. Açıklamalarında orta gelirli vatandaşları kapsayan 100 bin konut yapılacağını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son dakika gelişmesi ile TOKİ sosyal konut projesi dışında bir de orta gelirli vatandaşlar için yeni bir sosyal konut projesi düzenlediklerini açıkladı: Kurum "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz" şeklinde konuşarak yeni proje hakkında bilgi verdi. İşte detaylar..

"BANKALARLA BERABER ÇALIŞACAĞIZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelirli vatandaşlar için yeni bir proje tasarladıklarını açıkladı ve bu projenin gelecek projeler içinde yolu açtığını belirterek "Düşük peşinat, uzun vade olacak. Projenin finansmanına destek vermeleri için bankalarla beraber çalışmalıyız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz" şeklinde konutu. Bakan Kurum Ekim ayının ortalarında orta ve üst gelire sahip vatandaşlar için de yeni bir konut projesi tasarladıklarını duyurmuştu. Ekim ayında yapmış olduğu açıklamalarda Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Müteahhitler Birliği Konfederasyonu ile bu konu üzerinde görüşmeler sağlayacaklarını söyleyen Kurum Kasım ayının ikinci günü bu projeyi kamuoyuna sundu.

ORTA GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN 100 BİN KONUT YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ekim ayında müjdesini verdiği orta ve üst gelirli vatandaşlar için yapılacak olan konutlar ile ilgili bugün açıklama yaptı. Açıklamalarında yapılacak konut sayısını da belirterek 81 ili kapsayacağı haberini kamuoyuna sundu. İşte Kurum'un açıklaması: "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz." ifadelerini kullanarak açıklamalarda bulundu.