Öğrencilere müjde! Başarı teşvik ödülü verilecek!

Öğrencilere müjde! Başarı teşvik ödülü verilecek!
Başarıyı teşvik etme programı kapsamında başarılı öğrenciler için karne hediyesi verilecek. Karne hediyesi için başvurular başladı mı? Başvurular ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde.

Yaz tatiline az bir zaman kalması ile birlikte birçok aile tarafından karne hediyeleri merak edilmeye başlandı. Öğrencilere yapılacak başarı teşvik programı ile öğrencilerin başarılı olması teşvik edilecek. Birçok aile başvuruların başlayıp başlamadığını merak etmeye başladı. Aynı zamanda başvuruların nereden yapılacağı da merak edilen konular arasında.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile öğrencilere başarı teşvik programı kapsamında karne hediyesi verileceğini duyurdu. Böylelikle ilkokul, ortaokul, lise düzeyindeki öğrenciler için para ödülü sağlanacak. Yaz döneminde başarı teşvik programını faydalanacak öğrenciler bu program sayesinde devlet tarafından karne hediyesi alacak.

Başarı teşvik müjdesi geldi

Sosyal yardım alan ailelerin devlet okulunda öğrenim gören çocukları için başarı teşvik programı geliştirildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın program hakkında gerekli açıklamaları yaptı. Program kapsamında sosyal yardım alan ailelerin çocukları için bu program geçerli olacak. Devlet okulunda okuyan çocuklara devlet tarafından başarı teşvik ödemesi yapılacak. İlköğretim ortaöğretim ve lise düzeyindeki öğrenciler için bu program geçerli olacak. İlkokul ve ortaokul düzeyinde okuyan öğrenciler için asgari ücretin %60'ı kadar yüksek öğretim gören öğrenciler için de asgari ücret kadar destek verilecek. Aynı zamanda 4 yıllık üniversite okuyan öğrenciler için de aylık 100 lira olacak şekilde ödeme yapılacağı belirtildi. Bu program kapsamında öğrencilere devlet desteği sağlanacak.

Lise öğrencileri içinde geçerli

Cumhurbaşkanı Erdoğan başarı teşvik ödemesi hakkında detayları bildirdi. Bu teşvik programından lise mezunu öğrenciler de faydalanabilecek sosyal yardım alan ailelerin öğrencileri için meslek lisesi mezunu olan öğrencilere iş hayatına daha hızlı atılabilmesi için maddi destek sağlanacak. Maddi destek miktarı ise asgari ücret ile orantılı bir şekilde yapılacak.  Böylelikle öğrencilerin iş hayatına daha hızlı bir şekilde atılması sağlanacak. Bunun yanında spor sanat yarışmalarına katılım sağlayan öğrenciler için de devlet tarafından destek verilecek. Bu etkinliklerde olan öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.