Öğle ve akşam saatlerinde bastıracak! Mutlaka önlem alın: Şiddetli olacak

Öğle ve akşam saatlerinde bastıracak! Mutlaka önlem alın: Şiddetli olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güne ilişkin önemli bir uyarıyı kamuoyuyla paylaştı. Özellikle öğle ile akşam saatleri arasında bazı bölgeler için kuvvetli yağışlar bekleniyor. İşte detaylar...

Bugün itibarıyla, Meteoroloji'den gelen uyarılar doğrultusunda 18 şehrimiz sarı uyarıya tabi tutuldu. Bu iller arasında Adana, Artvin, Batman, Bayburt, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şırnak, Trabzon ve Tunceli bulunuyor.

Olumsuzluklara Karşı Dikkat!

Meteoroloji uyarılarında, sağanak yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bu durumlara karşı tedbirli olmak önem taşıyor.

Etki Süresi: Öğle ile Akşam Saatleri Arası

Gün boyunca özellikle öğle ile akşam saatleri arasında etkili olacak yağışların, Doğu Akdeniz'de Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyılarında, Kahramanmaraş'ın güneybatısında kuvvetli olması bekleniyor.

İç Kesimler ve Yüksek Bölgelerde Karla Karışık Yağmur Bekleniyor

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan ve Tunceli çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanağın akşam saatlerinden sonra sıcaklıklardaki düşmeye bağlı olarak bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olabileceği belirtiliyor.

Güneydoğu'da Yarın Sabah İçin Uyarı

Güneydoğu bölgelerinde bugünkü yağışlara ilave olarak yarın sabah ilk saatlerden itibaren Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Mardin'in doğu ve Diyarbakır'ın kuzeydoğusunda beklenen sağanak yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli olması öngörülüyor.