O ülke 7.6 şiddetinde depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var: Yıkılan binalar var

O ülke 7.6 şiddetinde depremle sarsıldı! Ölü ve yaralılar var: Yıkılan binalar var
Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem sebebi ile ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde bir kişi hayatını kaybetti. Depremin etkisiyle çöken 15 metrelik beton duvar altında kalan hamile bir kadın yaşamını yitirirken, eşi ve kızı da yaralandı. Filipinler Afet Zararlarını Azaltma Kurumu Başkanı Shieldon Isidoro, bölgedeki evinden kaçan insanlardan birinin hamile kadın olduğunu ve depremin yol açtığı duvar çökmesi sonucunda trajik bir şekilde öldüğünü belirtti.

Yaralıların Durumu

Deprem nedeniyle evlerinden kaçanlardan bir hamile kadın ile eşi ve kızının çöken beton duvar altında kaldığı ifade edildi. Hamile kadının hayatını kaybetmesinin yanı sıra, eşi ve kızı da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, olayın ardından bölgedeki bir hastaneden yüzlerce kişinin tahliye edildiğini ancak yapılan incelemeler sonucunda binada ciddi hasar olmadığının tespit edilmesi üzerine geri gönderildiklerini açıkladı.

Hasarın Genel Değerlendirmesi

Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro Jr, düzenlediği basın toplantısında, ilk incelemelere göre depremin genel olarak elektrik kesintileri dışında büyük bir hasara neden olmadığını belirtti. Bakan, bölgedeki durumu değerlendirerek halka bilgi verdi.

Yaşanan depremin ardından bölgede güvenlik ve yardım ekiplerinin çalışmaları devam ederken, olayın detayları daha fazla aydınlatılmaya çalışılıyor.