O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Hafta sonu planları iptal: Kıyamet kopacak

O şehirlerde yaşayanlar dikkat! Hafta sonu planları iptal: Kıyamet kopacak
Bugün için Meteoroloji Genel Müdürlüğü, belirli bölgelerde yoğun yağış ve hava olaylarının beklendiğini duyurdu.

Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevreleri, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve güneyinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların Yerel Olarak Kuvvetli Olması Tahmin Ediliyor

MGM verilerine göre, özellikle Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ve Sivas çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde ise yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Sıcaklık Değişiklikleri ve Toz Taşınımı Uyarısı

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde artması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Ancak, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görülebilir.

Meteoroloji Uyarıyor: Olumsuzluklara Karşı Dikkatli Olun

MGM, yağışların yerel olarak kuvvetli olması nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Kar Erimesi Uyarısı: Dikkat ve Tedbirli Olunmalı
MGM, yağışların etkisiyle oluşabilecek kar erimesine karşı da uyarıda bulundu. Özellikle Van ve Hakkari illerinde bulunan yüksek kesimlerde kar örtüsünün üzerine gerçekleşen yağışlar ve Perşembe günü beklenen yeni yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.