O şehirler için kırmızı alarm verildi! Uzun sürecek felaket geliyor: Meteorolojiden peş peşe uyarı geldi

O şehirler için kırmızı alarm verildi! Uzun sürecek felaket geliyor: Meteorolojiden peş peşe uyarı geldi
Meteoroloji son hava durumu tahmin raporunu yayımladı ve birçok şehir için alarm verildiği bildirildi. Bu duyuruda birçok şehirde sağanak yağış olacağı ifade edildi.

Meteoroloji'nin son hava durumu tahmin raporuna göre pek çok uyarılar yapıldı. Konu ile ilgili olarak yapılan duyuruda yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

PEŞ PEŞE UYARI YAPILDI

Bu yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Çankırı, Ankara’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı da yapılan duyuruda belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde mevsim normallerinin altında olacağı aktarıldı. Ayrıca duyuruda diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği ifade edilerek Rüzgar, genellikle kuzeyli, yarın güney, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bildirildi.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 21

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 26

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22