O şehirde yaşayanlar dikkat! AFAD uyarı yaptı: Her an 6 büyüklüğünde deprem olabilir: Önümüzdeki günlerde

O şehirde yaşayanlar dikkat! AFAD uyarı yaptı: Her an 6 büyüklüğünde deprem olabilir: Önümüzdeki günlerde
AFAD Genel Müdürü Orhan Tatar çok önemli açıklamalarda bulunarak 485 diri fay olduğunu aktardı ve yeni artçılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi sonrasında ülkemiz hala sallanmaya devam ederken vatandaşlar deprem haberlerine kulak kesilmeye başladı. AFAD Genel Müdürü Orhan tarafından da önemli bir artçı deprem açıklaması geldi. Orhan tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde 5 ve üzeri büyüklükte artçı depremlerin olabileceğini ifade etti.

11 İLİMİZİ YIKTI 

Ülkemizde hız kesmeden devam eden deprem fırtınası sonrasında vatandaşlar deprem haberlerini daha fazla takip etmeye başladığı belirtilerek Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin büyüklüğü ne yazık ki 11 ilimizi yıktıği biliniyor.

485 DİRİ FAY VAR

Meclis Araştırma Komisyonu ile birlikte AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında toplantı gerçekleşti. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da önemli değerlendirmelerde bulundu. Orhan Tatar açıklamalarında ülkemizde 485 diri fay hattının olduğunu ve bu hatların uzunluğunun 14 bin 500 km civarında olduğunu ifade etti.

6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR 

Orhan Tatar açıklamalarının devamında Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde büyük hasar alan bölgelerin genellikle fay hattı üzerinde olduğunu belirterek depremle birlikte yer kabuğu ortalama 7,3 metre kadar yerinden kaydığı paylaşıldı. Ayrıca Orhan Tatar açıklamalarının devamında devam eden artçı depremlerinin büyüklüğünü 5 ve üzerini geçebileceğini ve hatta büyüklüklerinin 6’yı bulabileceğini vurguladı.