O ilçede seçim iptal edildi! İYİ Parti kesin olmayan sonuçlara göre kazanmıştı

O ilçede seçim iptal edildi! İYİ Parti kesin olmayan sonuçlara göre kazanmıştı
Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde, yerel seçim sürecinde yaşanan gelişmeler sonucunda İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimin yenilenmesine karar verildi.

Bu karar, AK Parti yetkililerinin "kısıtlı seçmenlerin" oy kullanması gerekçesiyle seçim sonuçlarına yapmış oldukları itirazın ardından alındı.

AK Parti yetkililerinin itirazı üzerine yapılan incelemenin ardından İlçe Seçim Kurulu, itirazı kabul etti ve seçimin yenilenmesine karar verdi. Bu karar, yerel seçim sürecinde yaşanan belirli olayların ışığında alınmıştır.

İtiraz Sürecinin Sonlanma Tarihi

İlçe seçim kurullarının kararlarına itiraz süreci belirli kurallar dahilinde yürütülüyor. İtirazlar, 5 Nisan Cuma günü saat 17.00'ye kadar yapılabilirken, il seçim kurullarının bu itirazları değerlendirme süresi ise 7 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Seçim Sonuçları ve İYİ Parti Adayının Durumu

Güzelyurt'ta kesin olmayan sonuçlara göre, İYİ Parti adayı Hazim Turan'ın 549 oy alarak belediye başkanlığını kazandığı belirlenmişti. Ancak, yaşanan bu gelişmelerle birlikte seçim sürecinin yeniden değerlendirilecek olması, ilçede siyasi dinamikleri etkileyebilir.

AK Parti Adayının Durumu ve Yakınlık Farkı

AK Parti adayı Ünal Demircioğlu ise 548 oy alarak sıkı bir rekabetin ardından ikinci sırayı almıştı. Seçim sonuçlarının yeniden değerlendirilecek olması, Demircioğlu'nun durumunu da yakından etkileyecek bir gelişme olarak ön plana çıkıyor.