Naci Görür'den korkutan açıklama! 9.0 şiddetinde deprem bekleniyor: Aman dikkat

Naci Görür'den korkutan açıklama! 9.0 şiddetinde deprem bekleniyor: Aman dikkat
Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir canlı yayında İstanbul'a ilişkin önemli uyarılarda bulundu ve maksimum 7.5 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyledi. Görür, depremin zamanlaması hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı.

Görür, İstanbul'da 7.2 ile maksimum 7.6 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini belirterek riskli bölgeleri açıkladı. "Bu kilitli faylar günün birinde kırılacaktır" diyen Görür, 1999'dan sonra her an olmak kaydıyla 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının yüzde 47 olduğunu ifade etti.

Depremde En Riskli Bölgeler

İstanbul'da en riskli bölgelerin Marmara kıyılarına yakın olan yerler olduğunu vurgulayan Görür, bu bölgelerin 9 şiddetinde bir depreme maruz kalabileceğini belirtti. Bu bölgelerdeki dolgu alanları ve alüvyon içerikli zeminlerin depreme karşı sağlam olması gerektiğine dikkat çekti.

Uyarının Önemi

Görür, bu uyarıların ciddiye alınması gerektiğini ve bu konuda yapılan araştırmaların sonuçlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayarak, geçmişte Kahramanmaraş depremi konusunda yapılan uyarılara dikkat çekti. Tarih tekerrür edecek endişesiyle bu uyarıları yinelediklerini belirtti.