Naci Görür'den bir son dakika açıklaması daha geldi! 9 şiddetinde deprem bekleniyor: Deprem olacak iller açıklandı

Naci Görür'den bir son dakika açıklaması daha geldi! 9 şiddetinde deprem bekleniyor: Deprem olacak iller açıklandı
Naci Görür deprem hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Görür açıklamalarında 9 şiddetinde deprem beklendiğini belirterek deprem olabilecek illeri paylaştı.

Daha önce yaptığı deprem açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu ve deprem alarmı veren bölgeleri paylaştı. Naci Görür açıklamalarında olası bir Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini ifade etti. Görür daha önce yaptığı açıklamalarında Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerini öngörmüş ve depremden önce vatandaşlara uyarılarda bulunmuştu. Bu durumda Naci Görür'den yeni uyarılar geldi. Görür meydana gelebilecek Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini aktardı.

İRİLİ UFAKLI DEPREM OLUŞTURABİLİR 

Naci Görür açıklamalarında İki büyük deprem nedeniyle Türkiye’nin büyük bir kısmının Anadolu’nun güney, güneybatıya doğru 7 metreye yakın savrulması, Anadolu levhasının içerisinde Doğu Anadolu Fay’ına yakın olan yerlerdeki levha içi faylarda da stres değişikliklerine neden olacağı için oradaki irili ufaklı fayların da dengesini bozduğunu ifade etti. Ayrıca Görür bundan kaynaklı olarak kendilerine ulaşan stres ve değişime göre irili ufaklı depremler oluşturacaklarını vurguladı.

NACİ GÖRÜR'DEN UYARI 

Tüm bunlarla beraber Naci Görür'ün deprem uyarısı şu şekilde oldu:

"Depremler olmadan dahi biz Marmara Bölgesi’nde deprem alarmı vermiştik, bu bir. Ikincisi Erzincan’ın doğusunda, Erzincan ile Bingöl Karlıova arasında Yedisu Fay’ında deprem beklediğimizi öngörmüştük. Onun dışında Ege bölgesi, orası zaten sık sık küçük depremlerle sarsılıyor.

Oradaki depremlerin kaynağı da bu Helen Kıbrıs Yayı, orada hareketlilik fazla. Dolayısıyla İzmir’den Antalya’ya kadar kıyı bölgelerimizde irili ufaklı depremler öngörülüyor. Oranın tektonik yapısı gereği. Bir de bu 6 Şubat depremleri nedeniyle belki Adana Bölgesi’nde de stres transferi nedeniyle bazı faylarda hareketlenme olabilir. Hatta Kıbrıs’ı dahi düşündük.

Doğu Anadolu Bölgesi’ne yakın olarak; Kayseri, Sivas, Erzincan’ın doğusu yani Bingöl yakınları, Malatya. Malatya’nın özellikle kuzeybatısı, kuzeyi. Orada Malatya Fayı ve Tuzla Fayı. Oralarda belirli hareketlenmeler gözlemlenebilir"