Metrekareye 100 KG yağış düşecek! O illerde yaşayanlar dikkat: Çok şiddetli sağanak olacak

Metrekareye 100 KG yağış düşecek! O illerde yaşayanlar dikkat: Çok şiddetli sağanak olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 12 Şubat Pazartesi tahminine göre, batı kesimlerde fırtına ve sağanak yağış etkili olacak. Sel, su baskını, hortum ve yıldırım riskine karşı vatandaşlara dikkat çağrısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre, ülkemizin batı kesimleri yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile bazı iç bölgelerde sağanak yağışlı geçecek.

Kuvvetli Yağış Bekleniyor: Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege Alarmda!

Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve sis etkisi görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Kuvvetli Sağanak: Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa Alarmda!

Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçeleri, Edirne ve Kırklareli çevreleri, öğleden sonra İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa’nın batısında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Balıkesir’in batı ilçeleri, Çanakkale’nin güneydoğusu ile Muğla’da ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış öngörülüyor.

Rüzgar Uyarısı: Fırtına ve Kuvvetli Esinti Geliyor!

Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli, kıyılarda kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve hortum riskine karşı uyarı yapıldı.

Dikkat: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi!

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli esmesi beklendiğinden vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.