Meteoroloji’den pazar günü için uyarı! 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı!

Meteoroloji’den pazar günü için uyarı! 15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini paylaştı. Yurt genelinin bugün çok bulutlu geçeceği ve pek çok bölgenin yağışlı olması bekleniyor. Peki, hangi iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara Bölgesi’nin doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kırklareli, Tekirdağ, Muğla çevreleri ve Çanakkale’nin iç kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yurt genelinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışlar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ve İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Malatya, Tunceli, Elazığ ve Mardin çevrelerinde kuvvetli, Şanlıurfa ve Adıyaman çevreleri ile Kahramanmaraş’ın doğu, Malatya’nın güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

15 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Şırnak, Kahramanmaraş için turuncu kodlu uyarı verilirken, Elazığ, Hatay, Diyarbakır, Malatya, Siirt, Mardin, Kilis, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yapıldı. Mardin, Batman, Siirt ve Hakkari yerel kuvvetli, Şırnak çevrelerinde de yer yer çok kuvvetli (51-75 km/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1800 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur, kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlar ile birlikte su baskını, sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklar karşısında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.