Meteoroloji’den hava durumu raporu geldi! Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den hava durumu raporu geldi! Hafta sonu hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre hava sıcaklığının düşmesiyle beraber yurt genelinde yağışlı ve karlı havalar bekleniyor. Hafta sonu hava durumunun nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre hafta sonu yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmezken, pazar günü pek çok ilde sağanak yağış bekleniyor. Peki, hangi iller yağmurlu? Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminleri…

Yurt genelinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre, yurt genelinde sıcaklıkların düşmesiyle, soğuk hava etkisini gösterdi. Son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara Bölgesi’nin kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğusu ve Ordu çevrelerinde yağış bekleniyor.

Yağışların, Marmara Bölgesi’nin kuzeyi ve Diyarbakır, Batman, Mardin, Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde, yağış alan diğer yerlerde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Muş’ta kuvvetli, Bitlis, Ağrı, Iğdır’ın yüksek kesimleri, Van, Kars’ın güneyi, Şırnak, Hakkari ve yüksek kesimler başta olmak üzere Siirt’te yoğun kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin eğimli, yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

İzmir genelinde fırtına uyarısı!

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir genelinde kuvvetli rüzgar, fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Cumartesi günü; İzmir il genelinde rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yer yer hamleli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Pazar günü sabah saatlerinin ardından fırtınanın etkisini kaybedeceği belirtildi.