Meteoroloji yeni hafta için tahminlerini paylaştı! O illeri uyardı!

Meteoroloji yeni hafta için tahminlerini paylaştı! O illeri uyardı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu değerlendirmelerini paylaştı. Meteoroloji’nin son hava durumu tahmin raporuna göre hava sıcaklığının hafta başından itibaren artacağı tahmin ediliyor. Peki, yurt genelinde hava nasıl olacak?

Açıklamaya göre; “Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde artacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, salı gününden itibaren batı kesimlerde yer yer normaller üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” ifadeleri kullanıldı. İşte detaylar…

Yüksek kesimlerde çığ tehlikesi riski!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Isparta ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışlar, Karaman, Konya, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Aksaray, Samsun, Giresun, Erzincan ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riskli bulunuyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Konya, Karaman, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Samsun, Sivas, Giresun, Ordu, Erzincan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlardan dolayı yaşanabilecek ani su baskını, sel, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve fırtına karşısında dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) şeklin esmesi beklendiğinden dolayı vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı belirtilirken, kuzeydoğu kesimlerde de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde de önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir.