Meteoroloji uzmanları uyardı! O iller için sarı kod alarmı verildi!

Meteoroloji uzmanları uyardı! O iller için sarı kod alarmı verildi!
Kış aylarının kurak başlamasının ardından mart ayına girilmesi ile yağışlı hava etkisini gösteremeye başladı. Meteoroloji uzmanları bazı iller için sarı kod uyarısında bulundu ve vatandaşları uyardı.

Sonbahar ve kış aylarının başında yaşanan kuraklık, yerini sağanak ve kuvvetli yağışlara bıraktı. Depremden etkilenen illerimiz arasında yer alan Adıyaman ve Şanlıurfa’da şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu. Meteoroloji uzmanları, beklenen son hava tahminlerini açıkladı.

Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Muğla, Isparta, Burdur ve Antalya’da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji uzmanları yaptığı açıklamalarda bu iller için sarı ve turuncu kod uyarılarında bulundu. Uzmanlar, sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Uzmanlar, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı bir havanın hakim olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

YAĞMUR VE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Akdeniz’de kuvvetli olması beklenen yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtilirken vatandaşların da etkili olacak fırtınaya karşı tedbirli olması konusunda uyarılar yapıldı.

HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Yapılan açıklamalarda Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin bulunduğu ifade edildi. Hava sıcaklığının güney kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzey kesimlerde ise, mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden dolayı, bölgede yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksaklıklar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunup gerekli tedbirlerin alınması bildirildi.