Meteoroloji son dakika açıkladı! 4 - 5 gün boyunca devam edecek: Şiddetli kar ve sağanak olacak

Meteoroloji son dakika açıkladı! 4 - 5 gün boyunca devam edecek: Şiddetli kar ve sağanak olacak
Türkiye genelinde hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni harita ile güncellendi.

İstanbul dahil birçok kent için sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Ayrıca, ülke genelinde Salı gününe işaret edilerek 4-5 gün boyunca devam edecek bir uyarıda bulunuldu.

Kuzey, iç ve doğu kesimler parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu'nun iç kesimleri aralıklı yağışlı olacak. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Buzlanma, don olayı ve yer yer pus ve sis hadisesi ise sabah ve gece saatlerinde görülebilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığının, kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artması beklenirken, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Marmara'da ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Doğu Anadolu’daki kar yağışının bugün gece sonlanacağını belirtti. Hafta başında sıcaklıkların 5-6 derece yükseleceğini ve batı ve kuzey bölgelerde bahar havasının görüleceğini aktardı. Salı gününden itibaren ise bahar yağmurlarının önce batıda, ardından tüm Türkiye’de 4-5 gün süreyle etkili olacağını ifade etti. İstanbul'da hava sıcaklığının 12, İzmir'de 17, Antalya'da ise 21 derece olacağını belirtti.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Yoğun sis altında görüntülenen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, hava trafiğini olumsuz etkiledi.